Door  in Sport

Verslag Mma fights op Impact Fight Night

Op zaterdag 21/09/2019 vond de 2de editie van de Impact Fight Night plaats in de stadsfeestzaal te Aarschot. Buiten vele knappe Thai en K1 partijen hebben hier ook 2 leden van de MMA afdeling van Team Impact geknokt. Voor Klaas Huyghe werd het zijn debuut in de Novice klasse. Kevin Samain had al eens een Elite partij moeten vechten maar door een beslissing van de Jury werd dit eveneens een wedstrijd in de Novice klasse.

Beide vechters hebben hier hard voor gewerkt en ondanks de zenuwen voelden ze zich allebei meer dan klaar. De weging verliep vlekkeloos, allebei perfect op gewicht.
Eerst was Klaas aan de beurt. Zijn tegenstander, afkomstig van Red Kings MMA te Brussel had al snel door hoe goed de voorbereiding verlopen was. Klaas zorgde na wat af te tasten in de eerste ronde dat het gevecht naar de grond ging. Het was duidelijk dat hij op dit gebied veruit de overmacht had waardoor dit een goede beslissing bleek. Via enkele knappe takedowns zorgde hij er ook voor dat het gevecht hier bleef. Op de grond bleef hij het lichaam bewerken (in novice klasse zijn stoten naar het hoofd op de grond niet toegestaan) en verzekerde een stabiele positie waardoor de tegenstander weinig anders kon doen dan het ondergaan. De 2de ronde verliep eveneens vlekkeloos waardoor de eerste 2 rondes toch wel overduidelijk voor Team Impact waren. In de 3de ronde voelde beide vechters de vermoeidheid toeslaan, maar toch gebruikte Klaas zijn overmacht om wederom te tegenstander neer te pinnen. Deze probeerde tevergeefs om onze vechter nog in een Triangle choke te steken, maar dit mocht niet meer baten. Partij gewonnen op punten, zonder enige twijfel!

Na de pauze was het de beurt aan Kevin. Deze kwam uit tegen een tegenstander van de Nederlandse MMA & Kickboks club Tabanon te Zwolle. Deze jongen had al veel ervaring in Judo, waardoor we al op voorhand wisten om op te letten met het grondwerk. Kevin luisterde goed en probeerde het gevecht dan ook staande te houden, de tegenstander constant voorzien van goede slagen en trappen. Deze connecteerden ook goed aangezien de andere jonge vrij snel een verwonding vertoonde aan zijn oog. Maar de ervaring met het naar de grond gaan bleek hem toch ook geen windeieren gelegd te hebben. Hij haalde Kevin ettelijke keren naar de grond waarop hij even controle kon nemen (in MMA zorgt dit voor punten indien de wedstrijd door de jury beslist moet worden). Kevin nam wel telkens weer de overhand en voorzag de tegenstander met goede bodyshots op de grond. Op het einde van de eerste ronde probeerde de Nederlander een Kimura te nemen, maar Kevin rolde hier heel knap weg om de druk te verlichten. Ze zat goed, maar door de vermindering in druk bleek de ronde te kort om hier verder op te werken, knappe actie. In ronde 2 en 3 zagen we meer van hetzelfde. Kevin die de overhand nam rechtstaand, de andere jongen die tevergeefs hem neer wou halen en daar houden. Kevin begon hier beter en beter te luisteren naar de coaches, waardoor hij telkens weer snel recht krabbelde en het gevecht verderzette in functie van zijn sterkere punt. Het gevecht wordt beslist door de jury als een NO CONTEST/DRAW. Ieder had zijn sterke punten, beide jongens hebben erg goed gevochten, een aannemelijke beslissing.
Onze MMA mannen hebben allebei erg goed gepresteerd, wij kijken alvast uit naar hun volgende partijen. Nu allemaal samenwerken om onszelf te verbeteren en dan gaat er zeker en vast weer een knappe prestatie van beide vechters volgen!

Rudy Van LangenhovenVerslag Mma fights op Impact Fight Night