Door  in Ongecategoriseerd

North American Grappling Association

Zaterdag 26 mei vertrokken we met z n tweeën naar één van de grootste grapplingtornooien van Europa: North American Grappling Association…Duitsland
Om 7u vertrekken om uiteindelijk rond 10u aan te komen. Ik heb al aan een half dozijn NAGA tornooien deelgenomen en deze was met afstand de grootste (+1000 inschrijvingen).
Tom woog 69,9 dus net goed om bij de -70kg beginners te worden ingedeeld.
Ikzelf zou meedoen bij -85kg directors (40-50 jaar) in de expert klasse (hier win je een gordel als je op het hoogste schavot staat :).
Na eindeloos wachten was het eindelijk zo ver: Tom moest als eerste aan de slag.
In zijn 1e gevecht ging het lange tijd gelijk op maar Tom luisterde goed naar de coaching en behield zijn kalmte: hij passeerde de guard van de tegenstander en de 1e win was binnen voor team Centurion MMA!..
In het 2e gevecht zag ik sublieme dingen van hem; takedowns, guardpasses, sweeps, etc…
Zijn tegenstander wist niet wat hem overkwam: 10-0 op het scorebord :).
Op naar de finale: de Griekse tegenstander was duidelijk een leglock specialist en kreeg Tom al snel in een voetklem na wat duwen en trekken was hij jammer genoeg gedwongen om af te tikken. 2e plaats -70kg bij de beginners (nota bene in een zware poule!).
Nu was het aan mezelf: mijn 1e tegenstander was een oude bekende een Duitse zwarte gordel waar ik al een keer nipt van won en een keer nipt van verloor (beide keren in de kimono). Mijn tegenstander is sterk en zette dan ook meteen druk (hetgeen ik verwachtte).
Hij wist mijn arm te blokkeren en deed me aftikken voor een wurging (arm triangle).
Ik lag er dus snel uit maar niet getreurd er komen nog talloze competities waarop ik mijn revanche zal kunnen nemen. 🙂
sbfixitNorth American Grappling Association